4 måder du kan finde inspiration til festsange

4 måder du kan finde inspiration til festsange

Skal du i gang med at skrive festsange, og vil du gerne lave et godt stykke arbejde, kan du her ud af, hvordan du på bedst mulig vis finder inspiration til dine sange.

Det er ikke altid lige nemt at skrive festsange. Især ikke hvis du ikke har den rette inspiration til at komme i gang. Så kan der godt være lang vej i mål med en god festsang.

Læs andre sange igennem

Hvis du er på helt bar bund, kan du til at starte med gå i gang med at læse andre festsange igennem. Har du ikke den store erfaring med at skrive sange, herunder især festsange, da det er en niche for sig selv, kan du med fordel læse andre sange og sætte dig ind i, hvad der forventes af en festsang.

En festsang er sin helt egen genre, og derfor kan det også være svært eller udfordrende lige at skrive den første festsang. Så læs gerne nogle andre sange igennem som du bl.a. kan finde eksempler på online.

Brug minder og historier om hovedpersonen

En anden god måde at finde inspiration til, hvad din sang skal indeholde, kan være at gå på opdagelse i dine egne minder og historier om de eller de personer, du skal skrive en sang til.

Skal du eksempelvis skrive en festsang til dine forældres sølvbryllup, er der jo rigtig gode chancer for, at du nemt kan huske på mange sjove minder og skægge episoder, som du kan få med i din sang.

Det er altid godt, hvis du kan få sjove elementer med i din sang, da det er med til at gøre den meget mere underholdende for gæsternen at synge.

Få gode historier fra familie og venner

Hvis det er en person, du ikke har haft den store historie med, og som du ikke selv har mange sjove episoder med, kan det være smart at tage en snak med venner og familie, der er tæt på hovedpersonen, da der er gode chancer for, at de kan dele nogle  sjove episoder, du kan skrive om.

Det kan også bare være stikord om personen, så du kan få nogle hobby interesser, karakteristika eller andet, som er værd at have med i en personlig sang om vedkommende, som du ikke lige selv kan komme på. Det kan især være til gavn, hvis det er for en anden, du skal skrive sangen, og ikke til en i din personlige omgangskreds.

Billeder, interesser og hobbyer

Du kan også hjælpe dine egne minder på vej ved at kigge på billeder, tænke på vedkommendes hobbyer eller særlige interesser, da det ofte også kan hjælpe.

Måske er vedkommende helt vild med Kay Bojesens træfigurer, et bestemt fodboldhold eller glad for at spille på mundharmonika. Så er det jo gode detaljer, som du kan have med i din sang, og som er med til at gøre den rigtig personlig. En personlig og sjov festsang er klart det bedste at skrive til vedkommende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.