5 hurtige tips til at skrive din første festsang

5 hurtige tips til at skrive din første festsang

Har du aldrig skrevet en festsang før, og har du lyst til at kaste dig over det, har du her fem hurtige tips, der måske kan hjælpe dig på vej til en sjov og munter sang.

Gør det kun hvis du har lyst og det kommer naturligt

Først og fremmest er det vigtigt, at du skriver din sang, fordi du har lyst til det, og du måske har en idé til, hvordan den skal være.

Bliver du bedt om at skrive en sang til en anden, kan det hurtigt være svært, fordi den indledende motivation ikke har været der. Så gør det fordi du har lyst, og fordi du skriver den til en, du holder af.

Vælg en god melodi til din sang

Dernæst kan det være smart at vælge en god og kendt melodi fra dansk musik, som alle kender og kan synge med på.

Der er ikke meget ved at få stukket en festsang i hænderne, som er lavet på en meget svær eller ukendt melodi. Sådan får du ikke en festsang til at løfte taget. Alle skal kunne synge med uden problemer.

Sangen skal ikke være for lang

Så er det også smart ikke at gøre sangen alt for lang, da det på et tidspunkt også nemt kan tage overhånd. Et sted mellem fire og ti vers er en god tommelfingerregel, og kan du ramme seks til otte vers, er det måske det perfekte spot.

Dermed ikke sagt, at du skal følge en kunst guide til punkt og prikke, og du bestemmer da også selv, om du vil have flere eller færre vers. Men det er bare et meget godt udgangspunkt at skrive ud fra.

Tjek den altid igennem for fejl

Når du føler, at du har skrevet din sang færdig, er det meget vigtigt, at du altid tjekker den igennem for fejl. For der har altid gemt sig en stavefejl eller to i teksten, og så er det jo ærgerligt først at opdage det, når du har printet 50 eksemplarer.

Så inden du går i gang med at printe din sang, er det smart både at tjekke den igennem for fejl og ikke mindst at synge den igennem, så du kan finde ud af, om den er mulig at synge på den melodi, du har skrevet den til, eller om du skal have rettet nogle ting til.

Lad dig inspirere af andre sangtekster på nettet

Hvis du har problemer med at komme videre med din sang eller et vers i den, kan du evt. gå på nettet og finde et par festsange og se, om du ikke kan lade dig inspirere fra dem. Der er måske lige et ord eller et rim, som du kan stjæle med over i din sang.

Der er flere hjemmesider på nettet, der har et godt udvalg af festsange, som du kan lade dig inspirere af. De er nemme at finde med en hurtig søgning på Google. Det er nogle gange bedre end at sidde fast med det samme vers i flere timer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.