3 tips til dig der vil skrive en festsang

3 tips til dig der vil skrive en festsang

Skal du lave årets festsang, og vil du gerne være sikker på, at det bliver en god en af slagsen, som alle kan synge med på, får du her et par idéer til, hvordan du kan gribe det an.

Find den rette melodi

Til at starte med skal du jo finde den helt rette melodi. Der er mange melodier at vælge imellem, når du skal finde en god en til en festsang. Men vil du være sikker på, at du vælger en, som alle kan være med på, kan det være en god idé at kigge på lister over melodier til festsange, hvor du kan se de mest brugte melodier. Her kan du nemt finde ud af, om der er en af dem, du kan gøre brug af.

Skriv stikord ned som idéer til teksten

Når du har fundet melodien, skal du i gang med at skrive teksten til sangen. Her kan det være godt at starte med at skrive nogle stikord ned til dig selv om hovedpersonen til festen, så du har noget at gå ud fra. Det kan være ord som fodboldspiller, klassens klovn, glad for piratos, elsker sin hund eller hvad det nu kan være. På den måde har du givet dig selv en lang række inspirerende ord, som kan gøre det nemmere for dig at få versene sat ned på papiret. Så start med stikordene, så plejer teksten som regel at komme af sig selv, når du først går i gang.

Lav den ikke for lang

Så er det også en meget god idé ikke at lave din sang for lang, da det kan være med til at gøre det til en pinsel for gæsterne at komme igennem den. En festsang bør ikke være meget mere end otte vers. Kommer du op på mere end det, kan det være en idé at se, om du ikke kan skære et vers eller to fra, da meget mere end otte vers kan tage utrolig lang tid at synge sig igennem, og på et tidspunkt begynder gæsterne også at kede sig i det.

Læs mere om Sri Lanka befolkning her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.