3 tips til nemmere at skrive festsange

3 tips til nemmere at skrive festsange

Skal du snart til fest, og vil du gerne i gang med at skrive en festsang til den lejlighed, kan du her finde et par tips til, hvordan du nemt kommer i gang med din sang. Der er mange mennesker, der har svært ved at skrive festsange, men det behøver slet ikke at være så svært igen. Alle kan lære at skrive en god festsang. Og det er jo altid sjovt med en festsang til en fødselsdag, et bryllup eller et jubilæum.

Find din Damask juledug her.

Find en god melodi du kan udenad

For det første handler det jo om at finde en god melodi. Hvis du har en god melodi at gå ud fra, bliver det også meget nemmere for dig at skrive din sang. Så det kan være en god idé for dig at finde en melodi, som du kan udenad, og som du ikke er i tvivl om, hvordan går. Det bliver først svært, hvis du skal til at skrive en festsang til en melodi, som du ikke kender. Så vælg en god melodi, som både du og dine gæster med sikkerhed kender.

Så længe det rimer, går det nok

Når du skal i gang med at skrive teksten til sangen, handler det jo primært om at få det til at rime. Og her kan du jo bruge lidt tricks til at få det til at rime. Så længe det bare lyder som om, at det rimer, går det nok. Nogle gange bliver du nødt til at være lidt kreativ i dine enderim, hvis du skal have det til at gå op, men det kan altså sagtens lade sig gøre at få noget til at rime på næsten alt. Og kan du efter lang tid stadig ikke finde et rim på et ord, må du jo gå tilbage til sidste linje og ændre den, så du får noget nemmere at rime på.

Gør sangen personlig

Sidst, men ikke mindst, kan det også være meget nemmere for dig, jo mere du ved om hovedpersonerne. For en festsang skal jo som regel være personlig, og jo mere du kender hovedpersonen, desto flere detaljer har du at plukke fra, når du skal skrive den. Og kan du gøre sangen sjov samtidig, er du altså ved at være godt i mål med din sang. Så er det bare med at få den skrevet færdig til tiden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.